savasaysegul8@gmail.com

Öfke Akuttur Oysa Nefret Kroniktir...
Buradasınız: Anasayfa / Blog
24 Haziran 2020, Çarşamba
Öfke akuttur oysa nefret kroniktir...
Nefret ve Öfkenin Çiçek titreşimleri ile iyileşmesi?
Öfke akuttur oysa nefret kroniktir...

Öfke akuttur oysa nefret kroniktir...

Nefret ettğiniz şeylere bir göz atın,sizi engelleyen bu olumsuz duygunun asıl nedenini hatırlamak için uğraşın çünkü bu iyileşme için en önemli şey ; sorunu görebilmek. İlk Nefret duygusunun tohumları nerde serpildi yüreğinize? Zihninize en son Nefret anının nedenini sorun,bakalım size ne diyecek?

Bir çoğumuz Nefret ettiğimiz şeyleri baskılamaya,neşeli bir ifade ve alaycı bir tavırla geçiştirmeye,üzerlerini özenle kapatmaya çalışıyoruz. Nefret duygusu Benlik SAYGISINI oluşturan temel birimlerin sarsılması,yerle bir olması ile gelişir. Öz güveni derinden etkiler,kendimize olan saygının yitirilmesidir. Öfke onu en yüksek dalga boyudur,zarar verir,yıkar,yok eder. Aslında her yok ettiğimizi sandığımız şey,bilinçaltında özenle patlamayı bekleyen bir tohum halini alır.

Öfke sorunu yaşıyorsak sebebi içimizde gizlediğimiz Nefret’tir. Danışanlarımda Öfke kontrol sorunları varsa önce onların neden Nefret ettiklerini bulmaya çalışırım zira Nefreti kaldırıp yerine SEVGİ yi eklersek öfke bize ilkel bir duygu gibi gelmeye başlar. Verdiği ziyanları,kayıpları daha iyi fark ederiz. Kendinden Nefret edenler ise başlı başına sevilmemiş,yaşamlarını ağır,yaralı sınavlarla vermiş olanlarda  gizlenir. Unutmayalım ki Nefret varsa hep Öfke ile yaşarız...

Danışanlarımla terapi sürecinde önce, Öfkelerini kontrol altına almaları için ; Mountaın Devil (dağ şeytanı çiçeği) ile  hazırladığım içeriğinde 3 güçlü çiçek özü bulunan  Avustralya orman çalıları ile çalışıyorum,iki haftada öfke temizlenirken alttan alta Nefret noktalarına da diğer çiçek özleri titreşimleri ile atışlar yapıyoruz. Nefreti tamamen temizleyene kadar düzenli sabah-öğlen ve akşam damlaları ile mutlu sona yerleşip,yaşamın kalitesini arttırıyoruz. Sinirsiz,öfkesiz, nefret etmeden.

Nefret ederken bir kez daha düşünmemiz dileğimle...

Hep bastırmakla meşgul olduğumuz duygularımız ise hiç üzülmeden,her gün lay lay lom geçsizsin diye baskı yapar zihne. Nefret, kısıtlamalardan,özgürsüzlükten muzdarip,ortaya çıkamayan, hep saklanan bir duygudur. Titreşimi oldukça güçlüdür,güçlü bir kükreme gibi düşünün,bir patlamış musluk vanası gibi son sürat ile fışkıran Öfke halini alır Nefret.. Tedavisi geçmişten iyileştirmekle başlar zira Nefret ettiklerimizi o kadar çok biriktiririz ki sonunda bir volkan misali patlar hem de küçük minnacık kimliksiz bir delikten. Konu ile hiç alakası olmayan bir köşeden bile patlak verir. Kalbini Nefret duygusu ile dolduranlar,sezgilerini kullanamazlar,sağ duyulu değildirler. Öfkelerinin kontrol dengesi,bir ayarı olmaz,ok yaydan fırlar gider ve saplanır. Gelin biraz da bu kavrama uzak doğunun iyileştirme sanatları ile bakalım. Element teorisi gözlüğünden yaklaşalım.

Nefret ateş elementine ait gölge bir duygudur,bu elementi düşük olanlarda sık sık kontrolsüz öfke patlamaları olur,bunun sıklık derecesi arttıkça, sizin yaşama olan enerjiniz daha da tükenir. Nefret ettiği şeyleri görmek istemeyen gözler gözlerini kapatıp görmezden gelemez bir türlü,ya da duymak istemediklerini duymak zorunda kalan biri kulaklarını sonszuza dek  kapatamaz. Ateş elementinizi dengelemek durumu iyileştirmektir zira denge kayıpları bizi hasta eder. Ruhsal dengenin bozulması,zihnin bulanıklaşması,kalbin ise kendini hep kırık dökük hissetmesi. Element özleri ile çalışırken Zıtların Uyumunu kurmaya dikkat edilir. Ateşin zıttı olan Su elementi ile çalışmak. Bu yüzden Çiçek homeopatik kullanımlarda SU gurubu çiçekleri Ateş elementinin bozulmuş dengesine serinlik,ferahlık ve genişleme duygusu hissettirir. Çiçekler Nefret ve Öfke kontrolsüzlüklerine şifa anne olurlar. Daha ilk bir haftalık kullanımda,kendinizi neden nefret ettiğinizi sorgularken bulabilir ve bunu sizi kırmadan,nazikçe gösterir Çiçek annler.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın